A meggazdagodás, pláne a milliomossá válás tabu témának számít.

Tíz tanács  Grant Cardone, amerikai vállalkozótól.

1. Kövesd a pénzt! A lényeg, hogy mindig törekedj arra, hogy lépésekben emeled a bevételed. Érezz rá az aktuális trendre, és mindig keresd a lehetőséget az egyre magasabb keresetre.

2. Ne légy magamutogató! Ismerjenek a munkamorálodról, és ne a megjelenésedről: Cardone szerint luxuskiadásokra csak akkor szabad költeni, ha már több, egymástól független forrásból, folyamatosan áramlik bevétel. Azt írja, ő akkor vette az elő komolyabb karóráját, miután milliomossá vált, és egészen addig egy öreg Toyotát vezetett.

3. Nincs értelme önmagáért megtakarítani. A megtakarításának csak akkor van értelme, ha befektetsz. A pénzt biztonságos, és hozzáférhetetlen számlákon kell lekötni, aztán ezekhez még vészhelyzet esetén sem szabad hozzányúlni. Ez arra fog kényszeríteni, hogy az első lépés szerint: új bevételi forrás után nézz.

4. Kerüld a hitelt, aminek segítségével nem tudsz pénzt keresni. Cardone azt mondja, ő egyszer vett fel hitelt egy autóra, ám a jármű segítségével több bevételhez jutott. A gazdag emberek azért vesznek fel hitelt, hogy növeljék a befektetéseiket, és fokozzák a pénzáramlást. A szegények meg azért vesznek fel hiteleket, hogy többet költhessenek annál, amit megengedhetnek maguknak, s így még gazdagabbá tegyék a gazdagokat.

5. Kezeld úgy a pénzed, mint egy féltékeny szeretőt. Sokan vágynak pénzügyi függetlenségre, de csak azoknak jön össze, akik ezt a célt minden más elé helyezik. Hanyagold el a pénzt, és a pénz is hanyagolni fog téged, előbb-utóbb pedig elhagy valakiért, akinek fontosabb.

6. A pénz nem alszik. A pénz nem ismeri az órát, az időbeosztást, a hétvégék, és a szabadság fogalmát, úgyhogy neked is el kell felejtened őket. Cardone azt írja, 26 évesen a kiskereskedelemben dolgozott, és bár a bolt este hétkor bezárt, ő a legtöbbször még este tizenegykor is eladott. Nem az számít, hogy te legyél a legokosabb munkavállaló – írja – hanem az, hogy te dolgozz a legtöbbet.

7. A szegénységnek nincs semmi értelme. „Voltam szegény, és szívás volt. Volt, hogy épp annyim volt, amennyiből kijöttem, és az is szívás volt. Törölj ki minden gondolatot a fejedből, ami azt sugallja, hogy szegénynek lenni, rendben van.

8. Keress magadnak egy milliomos mentort! „A legtöbben szegény, vagy középosztálybeli családokban növünk fel, ezért kötődünk ezeknek a csoportoknak a határaihoz, szellemiségéhez. Én milliomosokat, és a pályájukat tanulmányoztam, hogy ezen változtassak. Megtalálni a saját mentort, könnyebb, mint hinnéd: a gazdag emberek általában nagylelkűen osztják meg másokkal a tudásukat”.

9. Vedd rá a pénzed a kemény munkára. A gazdaggá válás Szent Grálja a befektetés. Ha jól csinálod, egy idő után sokkal többet keresel a befektetéseidből, mint a munkáddal. Ám amíg nincs többletbevételed, nem tudsz befektetni, holott a befektetés az egyetlen oka az összes többi lépésnek.

10. Ha egymilliót akarsz keresni, tízmilliót célozz meg. „Az egyetlen komoly hibám az volt, hogy eleinte nem tudtam elég nagyban gondolkodni. Pedig a pénzkeresetnek nincsenek határai, csak emberek gondolkodásának vannak.”

„Kövesd ezt a tíz lépést, és meggazdagodsz, csak kerüld el messzire azokat az embereket, akik azt gondolják, hogy a pénzügyi terveid, csak álmok, vagy a kapzsiság vezérel. Kerüld a sémákat, légy erkölcsös, soha ne add fel, és sikerrel jártál, segíts másoknak is elérni a céljaikat” – írja Grant Cardone.

Nincs Megjegyzés

Megjegyzések zárolva